Travel mai

Til tross for 17. mai og flere røde dager denne måneden, har tiden flydd. Det har vært full fart på jobb og på hjemmebane, noe som har gjort sitt utslag på hyppigheten av bloggpostene. På den økonomiske fronten har ting derimot gått som normalt. Jeg har betalt inn de faste 19000 kronene på boliglånet jeg har bestemt meg for, og jeg satte 9500 kroner i indeksfond. Avkastningen på børsen har ikke vært spesielt god den siste måneden, og det er flere som spår korreksjoner og det som verre er den kommende tiden. Jeg henger meg ikke opp i slike spådommer, da disse investeringene er langsiktige. Ved siden av dette har jeg et lite sett av passive inntekter som jeg vil forsøke å utvide over tid.

I høst investerte jeg noen tusenlapper i Monner. Dette er en plattform hvor du som investor låner ut penger til et foretak, gjerne i oppstartsfasen, til en ganske pen rente. Renten gjenspeiler naturligvis risikoen, og som ved alle andre typer lån eksisterer det alltid en risiko for å ikke få pengene tilbake. Frem til nå har imidlertid dette gått problemfritt, og hver måned ruller det inn et par hundrelapper på kontoen min. Jeg setter alltid disse pengene inn på fond til langsiktig sparing, slik at jeg på den måten for avkastning flere ganger på beløpet.

Mai er dessuten en hyggelig måned for de som sitter på utbytteaksjer. Dette er nemlig den store måneden for utbytte. Det er en stund siden jeg ga meg med aktiv aksjehandel, da dette krevde at jeg fulgte med mer på markedet rett og slett mer enn hva jeg hadde tid til. Jeg sitter likevel med noen små poster i Equinor og Hydro, som «henger igjen» fra en god stund tilbake i tid. Ingen av disse aksjene har vært noe å rope hurra for det siste året, men denne måneden rant det inn et par utbytteslanter fra hver av selskapene. Også disse kronene havner i mitt langsiktige indeksfond.

2 thoughts on “Travel mai

  1. Har lenge vurdert å teste ut Monner, men fortsatt skeptisk. For en som ikke er fan av (eller har kunnskap eller tid til å sette seg inn i) enkeltaksjer, virker dette enda mer risikabelt.

    Men en liten sum hadde vært morsomt bare for å teste – og gjøre som deg: slenge pengene inkl. avkastningen rett i fond.

    1. Hei!

      Investeringene i Monner er mest for gøy, og skulle jeg tape de få tusenlappene jeg har inne, er det ikke krise. Men jeg er helt enig med deg i at man bør ha en viss skepsis, det er slett ikke alle låntakerne jeg ville lånt ut til. For øvrig går det jo an å lage seg en liten portefølje av utlån, slik at man får spredd risikoen noe.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *