En travel høst!

Det har vært laber aktivitet på Økonomisk sans i det siste, og skylden overlater jeg til høy aktivitet på jobb kombinert med småbarnslivet og en del andre jern i ilden. Tiden flyr, og bloggingen har rett og slett havnet i andre rekke. Vi har likevel holdt husholdningsbudsjettet i sjakk med månedlige innskudd i fond, en liten slant i IPS, samt noen tusenlapper inn på BSU 2.0 som alternativ til ekstra nedbetaling på boliglånet.

Vi har jevnt og trutt holdt en sparerate på i overkant av 50%. Potensialet for forbedring er tilstede, men vi foretrekker heller å ha et litt større og bærekraftig forbruk enn å tyne ut den minste krone og bli demotivert. Fremover forventer vi en slags planlagt reduksjon i spareraten, da fruen i huset tar noen måneder ulønnet mammapermisjon. Vi har i løpet av det siste året satt litt penger til siden som er tiltenkt denne perioden, men det vil selvsagt bety mindre langsiktig sparing. I tillegg flytter vi om noen måneder inn i en større bolig, og de økte avdragene til banken kommer til å ta et solid jafs av sparepotensialet i flere år fremover.

Til tross for at spareraten faller, holder vi fast på prinsippet på månedlige innskudd i indeksfond som langsiktig sparing. Selv om beløpene er små, er det utrolig hvor mye det blir til slutt om månedlige innskudd får godgjøre seg i et billig fond over mange år! Et tips kan være å ta en kikk på en av de mange sparekalkulatorene rundt om på nettet. Plott inn en sparesum som er realistisk for din situasjon, det inspirerer i alle fall meg i en mørk, hektisk og kald årstid som denne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *