Covid-19 og boligsalg

Siden forrige innlegg har Norge blitt snudd på hodet på alle måter. Midt opp i det hele skulle vi selge leiligheten vår. Planen på forhånd var å få den lagt ut rett før påske, som vanligvis indikerer startskuddet på høysesongen for boligkjøp. I år var situasjonen naturlig nok endret. 1 av 10 av arbeidsstokken i fylket er permittert, mange sitter i karantene eller er skeptisk til å gå ute på grunn av smitte. Med andre ord var det ingen ideell situasjon for boligsalg, men salget gikk overraskende greit til situasjonen vi er i. Vi fikk solgt for litt over prisantydning, noe vi må si oss fornøyd med etter forholdene. Jeg er bekymret for boligmarkedet i månedene fremover, og er glad det løste seg på god måte.

Etter salget har jeg tatt noen runder å kikket litt på rentebetingelsene for boliglån. Vi trenger nytt lån for den nye boligen vår, og midt opp i all elendigheten er i alle fall lave boligrenter en god ting for oss forbrukere, selv om lave renter i utgangspunktet ikke er noe sunnhetstegn for økonomien i det store bildet. Vi har til nå hatt boliglån i DNB. Etter to kjappe styringsrentekutt i Norges bank, valgte DNB å sette ned renten med en brøkdel av hva Norges bank gjorde – og attpåtil utsette aktivering av den nye renten til starten av mai.

Spør du meg, er dette utrolig dårlig av Norges største bank i en situasjon der store deler av befolkningen sliter økonomisk. Samtidig er det en rekke mindre, lokale banker som tar større rentekutt med umiddelbar virkning. Her snakker vi samfunnsansvar! Senest i går tok jeg en telefon til en lokal sparebank som gjør det meget bra på Finansportalens boliglånsoversikt, og jeg flytter derfor lånet over til dem etter en hyggelig samtale med en kunderådgiver.

På sparefronten er det stort triste, røde tall på de forskjellige indeksfondene. Jeg er mye mindre på Nordnet enn hva jeg vanligvis pleier å være, men trøsten er som vanlig at pengene skal stå der på lang sikt. En av de få tingene som faktisk er sikkert i aksjemarkedet, er at vi med jevne mellomrom får større og mindre fall. Den siste måneden har vi fått et stort, og sånn sett er det ingen ting unormalt, selv om det svir godt å se verdien av fondsandelene falle årevis tilbake i tid. Jeg holder på taktikken med jevne kjøp til alle tider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *